Skip to main content
Blog

Te mit viselsz szilveszter éjjel?

Akár babonás vagy, akár nem, szilveszterkor és újév napján biztosan te is fogékonyabb vagy a különböző szokásokra, hiedelmekre. Nézzük meg most együtt, milyen divattal kapcsolatos szilveszteri, újévi babonák élnek a nagyvilágban.

 

Valami fehér

 

Impress Fashion

AnnaRita

Rio De Janeiróban fehérbe öltözve búcsúztatják az óévet, és a kiegészítők színe árulkodik arról, hogy ki mire vágyik az új esztendőben. A sárga a pénzt, a zöld az egészséget, a fehér a békét, a lila a kreativitást, a piros a szerelmet szimbolizálja.

 

Valami piros

Szilveszter piros ruha

AnnaRita

Angel Secret

A piros szín nemcsak a kiegészítőkben jelenik meg, hanem más országokban úgy tartják, hogy a vörös fehérneműnek is „mágikus” hatása lehet: az olaszok, spanyolok, Sao Paolóiak és a chileiek is előszeretettel választanak ilyen színű bugyit, melltartót vagy alsónadrágot, ha szerelmes új esztendőre vágynak.

 

Valami színes

Divas Italiana

Laoszban a hagyomány szerint betakarítás után kezdődik az Újév ünnepe – ilyenkor mindenki színes ruhákba öltözik, ami boldogságot, vidámságot sugároz. Márpedig, ha valaki vidáman kezdi az évet, akkor az egész éve vidám lehet, egy másik babona szerint.

 

Valami pöttyös, valami kerek

Lili Bags

A Fülöp-szigeteken élők úgy tartják, hogy olyasmit kell viselnünk szilveszter éjjel, amiről pénzérmék jutnak eszünkbe – legyen az egy pöttyös ruha vagy egy gömb alakú kistáska.

 

Valami régi, valami új

Ecuadorban papírbábukat öltöztetnek régi ruhába, és azokat elégetik, így búcsúzva az óévtől és minden régi dologtól. A Közel-Keleten, ahol több országban március 21-én, a tavasz első napjával indul az új év, a gyerekek kapnak új ruhát, hogy megújulva, „tisztán” kezdjék az új esztendőt.

Ha valami igazán szuper új ruhára vágysz, akkor látogass el üzleteinkbe még idén! ;)

Close Menu

Kapcsolat
Cím: 2040 Budaörs, Gervay Mihály u. 1.
Telefon: +36-1/452-7210
Fax: +36-1/452-7211
Email: info@finlayson.hu

Copyright © 2018 Brilantic Production.
All rights reserved.