Skip to main content
Blog

5 szuper tipp, hogy az őszi-téli hónapokban is egészséges maradj

Nem kell beletörődni abba, hogy jönnek a „náthás” őszi-téli hónapok. Az alábbi egészségmegőrző tippekkel te is sokat tehetsz azért, hogy a hűvösebb időszakban is egészséges maradj.

A legjobb egészségmegőrző tippek az őszi-téli hónapokra

Immunerősítés

Míg nyáron észrevétlenül vértezzük fel magunkat vitaminokkal (gondolj csak arra, hogy többet süt a nap, ami segíti a D-vitamin termelését, több zöldséget és gyümölcsöt eszel, stb.), ősszel és télen fel kell turbózni az immunrendszerünket. Törekedj a vitaminokban gazdag, sokszínű, változatos étkezésre. Szedhetsz is vitaminokat, de ha az étrendedre figyelsz, az már önmagában rengeteget jelent! Időről időre melegítsd fel tested-lelked egy bögre levessel vagy gyógyteával, ami azon túl, hogy jól fog esni, az immunrendszeredet is erősítheti.

egészséges

Fotó: Pexels

Mozgás

Tölts minél több időt aktívan. Akár a szabadban sportolva, akár egy kalandos beltéri mozgásformát kipróbálva – mint például a falmászás – ellazulsz, megnyugszol, boldogabbnak érzed majd magad. Jobban fog menni az alvás is, ami szintén fontos tényező az immunrendszer erősítése szempontjából.

Stresszkezelés

A szeptember-októberi hajtástól úgy érezheted, máris megviseltek az idegeid, pedig hol van még a decemberi ünnepi időszak, amikor egy kicsit talán lazíthatsz. Ha a stresszt mozgással nem sikerül enyhíteni, próbálj ki meditációs technikákat, vagy egy olyan hobbit, ami teljesen kikapcsol. Nem csak fizikailag fontos, hogy egészséges legyél, hanem mentálisan is!

egészséges

Fotó: Pexels

Éles látás

Október a látás hónapja, még egy ok tehát, hogy felkeress egy optikát és megvizsgáltasd a szemed. Ha még nincs bevált helyed, gyere el hozzánk és keresd az Optiwit Optikát, ahol a legmodernebb technológiával és szakértelemmel várnak.

Laborvizsgálatok

Bármilyen egészségügyi vizsgálatod esedékes, ne halogasd, mert hosszabb távon nem teszel jót vele az egészségednek. Laborvizsgálatra kellene menned? Ma már a legtöbb helyre két perc alatt, akár online is be tudsz jelentkezni, és az eredményre sem kell napokig várni. Ezt a Diagnost Magánvérvételi helyről például e-mailben küldik, pár órán belül, és természetesen online is be tudsz jelentkezni.

egészséges

 

Kiemelt kép: Pexels

Close Menu

Kapcsolat
Cím: 2040 Budaörs, Gervay Mihály u. 1.
Telefon: +36-1/452-7210
Fax: +36-1/452-7211
Email: info@finlayson.hu

Copyright © 2018 Brilantic Production.
All rights reserved.