Skip to main content
Blog

Hogy miért nem híznak el az olaszok? 5 jó okot is mondunk!

Te is gondolkodtál már azon, miért nem híznak el az olaszok, hiszen állandóan pizzát, tésztát és egyéb finomságokat esznek? A jelenségnek jó oka van, méghozzá nem is egy – ezeket mindjárt meg is osztjuk veled!

 

Ha Olaszországra és az olasz konyhára gondolsz, akkor szinte biztosan a pizza, a tészta, a tiramisu és hasonló finomságok jutnak eszedbe. És ezek nyilván nem csak a turistáknak készülnek: a helyiek is ezeket fogyasztják. De akkor mégis hogy lehet, hogy alig látni teltebb embereket arrafelé?

 

Hogy miért nem híznak el az olaszok, annak több oka is van, vegyük most sorra ezeket.

 

5 ok, amiért nem híznak el az olaszok

1, Egészséges hozzávalók, friss ételek – Az olaszok tányérjára többnyire nem olyan ételek kerülnek, amilyeneket bármely másik ország „olasz éttermeiben” felszolgálnak: sok friss zöldséget, gyümölcsöt, halakat, babot, baromfihúst és paradicsomot fogyasztanak, teljes kiőrlésű gabonafélékkel, olívaolajjal, balzsamecettel és tejtermékekkel. Ezek nemcsak egy finom, hanem egy kiegyensúlyozott és egészséges étrend hozzávalói is. Ráadásul minden frissen készül!

Aromi Étterem és Pizzéria

2, Házias ízek – A családi konyhai tradíciók olyan természetesen öröklődnek, hogy az a külső szemlélőnek szinte észrevétlen. A gyerekek ugyanis mindig ott sürögnek-forognak a „la Mamma” körül a konyhában, és már kicsikoruktól ellesik, hogyan lehet elkészíteni a kedvenc finomságaikat, miből mennyit kell felhasználni, hogy az étel a jó íz mellett egészséges is legyen.

 

3, A jelszó: adjuk meg a módját! – És ezalatt nem azt értjük, hogy az olaszok mindenből rengeteget esznek egy-egy vacsora során, sőt, mindenből inkább csak keveset szednek a tányérjukra. Viszont amikor esznek, mindfulness mesterekké válnak, és csak az ízek élvezetére koncentrálnak. Így nem a mennyiségen, hanem a minőségen van a hangsúly.

 

4, Ha jóllaktál, tedd le a villát – Egyszerű szabály, hogy ne egyél többet, ha már tele van a hasad, és az olaszok ezt mindig be is tartják: amikor megtelt a pocakjuk, leteszik a villát. Onnantól kezdve csak a jó beszélgetésekre és egy pohár vörösbor élvezetes elkortyolására koncentrálnak.

 

5, Mozogd le a vacsorát – Az olasz családok általában aktív életet élnek, ami alól a vacsora előtti és utáni időszak sem kivétel: gyakran sétálnak egyet az étkezés előtt vagy után, így gyakorlatilag le is mozogják a finom falatokat. Nem stresszelnek azon sem, ha esetleg több édességet ettek, hiszen aktív életmódjukkal kizárt, hogy egy-két pluszkiló tartósan rajtuk maradjon.

 

Éld át a dolce vitát itthon!

Ha szeretnéd te is átélni az olasz étkezések örömét és anélkül élvezni az eredeti olasz ízeket, hogy a kilóktól kellene tartanod, akkor nem kell Itáliáig utaznod. Gyere el az AROMI Étterembe, ahol olasz alapanyagokat használnak, és olasz séf vezeti a konyhát!

 

A kellemes ebéd vagy vacsora után pedig a sétáról is gondoskodhatsz, egy kellemes shopping formájában, hiszen a Fashion Trend Centerben egy helyen vásárolhatsz meg szinte bármit, amire neked vagy a családodnak szüksége van egy kis gardróbfrissítéshez!

Close Menu

Kapcsolat
Cím: 2040 Budaörs, Gervay Mihály u. 1.
Telefon: +36-1/452-7210
Fax: +36-1/452-7211
Email: info@finlayson.hu

Copyright © 2018 Brilantic Production.
All rights reserved.