Skip to main content
Blog

Szilveszteri babonák

Számos szokás és babona kötődik az óévbúcsúztatóhoz és az új esztendő köszöntéséhez világszerte, lássuk most a legérdekesebbeket!

 

Angliában és Írországban úgy tartják, ha a szerelmesek szilveszter éjjelén pontban éjfélkor a fagyöngy alatt csókolóznak, akkor az újévben elválaszthatatlanok lesznek.

 

A svédek még az új esztendő beköszönte előtt házi készítésű gyertyákat ajándékoznak egymásnak, mivel a fény az örömöt és a vidámságot szimbolizálja a hagyományok szerint.

 

Nálunk is elterjedt babona, hogy az új esztendő első napján legyen a pénztárcánkban legalább egy nagyobb értékű bankkártya vagy nagy címletű pénz a tárcánkban, hogy az új évben ez alá soha ne csökkenhessen a vagyonunk.

Byazzi

Nude

Észak-Indiában az új év első napján tavaszi színű virágokat viselnek: a nők sárgát, míg a férfiak rózsaszín, lila, fehér és piros kombinációkat.

 

Olaszországban piros alsóneműtől remélik a szerencsét az új évben, Ecuadorban pedig még inkább nem mindegy a bugyi és alsónadrág színe: aki szerelmet akar találni, az vöröset visel, aki pedig vagyonosodni szeretne, az sárgát visel.

 

Ha kedved támadt követni valamelyik szilveszteri szokást, babonát, a Fashion Trend Centerben is beszerezheted az ehhez szükséges kellékeket – például egy új pénztárcát vagy a színes fehérneműket.

Close Menu

Kapcsolat
Cím: 2040 Budaörs, Gervay Mihály u. 1.
Telefon: +36-1/452-7210
Fax: +36-1/452-7211
Email: info@finlayson.hu

Copyright © 2018 Brilantic Production.
All rights reserved.