Skip to main content
Blog

Sulikezdésre fel! 5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt iskolatáskát vásárolnál a gyerkőcnek

„De nehéz az iskolatáska” – ahogy a dal is mondja. Részben ezért sem mindegy, milyen táskát választotok csemetéddel a sulikezdésre. Minden gyereknek fontos az iskolatáska, hiszen abban viszik be a suliba a holmijukat, és abban hozzák haza, illetve a tantermek közt is azzal ingáznak. Nem mindegy tehát, milyen táskát választotok – a táska mintája mellett még sok mindent át kell gondolni.

5 kérdés és 5 válasz, amit iskolatáska-vásárlás előtt jó tudni

1. Miért fontos, hogy minőségi terméket válasszatok a gyerkőcnek sulikezdésre?

Több okból is. Az egyik, hogy nem mindegy, milyen hatással van a gyerek hátára, gerincére, tartására. A másik pedig, hogy egy jó minőségű, jól kihasználható táskával biztos lehetsz benne, hogy nem kell majd évente újat venni, ami a mai árak mellett kész anyagi csőd lehet.

sulikezdésre

Fotó: gyerekajandek.hu

2. Mit jelent az ergonomikus kialakítás, és miért fontos?

Ergonomikus iskolatáskát, vagy más néven anatómiai iskolatáskát azért érdemes választani, mert jól illeszkedik a test vonalához. Egy ilyen táska egyenletesen osztja el a súlyt a gerincoszlopon. Ha ilyen táskát néztetek ki csemetéddel, ellenőrizd azt is, milyen a vállpántja: az a jó, ha állítható, viszonylag széles és puha. A táska hátrésze pedig legyen jól párnázott, így védi a gyermek gerincét.

sulikezdésre

Fotó: gyerekajandek.hu

3. Hány kilót kell cipelnie a diákoknak?

Mindnyájunknak ismerős a kép, hogy mi is alig bírjuk felemelni a gyerek táskáját, neki viszont egész nap vinnie kell, hétfőtől péntekig. Bár az Egészségfejlesztési Tanács (HPB) irányelve szerint a gyermekek a testsúlyuknak legfeljebb a 15 százalékát cipelhetik (Forrás: divany.hu), a valóságban gyakran visznek a hátukon ennél többet. A jó iskolatáska azért is fontos, hogy ezt anélkül tehessék, hogy közben a hátuk, gerincük egészsége, illetve a tartásuk romlana.

sulikezdésre

Fotó: gyerekajandek.hu

4. Milyen legyen a dizájn?

Minden gyereknek más tetszik, de vannak korosztályos kedvenc játékok, figurák, mesék, történetek. Például a leendő elsős kislányok szemében egy csodaszép unikornisos iskolatáska legalább olyan menő lehet a sulikezdésre, mint kisfiúknál a Minecraft világát idéző darabok. A nagyobbaknak pedig szinte biztosan bejön majd egy olyan táska – akár szettben is –, amelyet a Harry Potter mozikból ismert Tekergők térképe díszít.

sulikezdésre

Fotó: gyerekajandek.hu

5. Miért érdemes szettekben gondolkodni sulikezdésre?

Mert ezekben minden megvan, a táskán túl a tolltartón át a tornazsákig. Így nem kell azon gondolkodnod, mit kell még beszerezni, és hol találsz a táska dizájnjához passzoló iskolai kiegészítőket. Nem mellesleg a sulis szettek ára is kedvezőbb lehet, mintha külön-külön vásárolnád meg az egyes termékeket.

Fotó: gyerekajandek.hu

Ha még nem találtátok meg az ideális iskolatáskát a sulikezdésre, gyertek el hozzánk, a Fashion Trend Centerbe, és a Gyerekajándék üzletében   válogassatok kiváló minőségű termékeink közül, elérhető árakon.

 

Főkép: Shutterstock

Close Menu

Kapcsolat
Cím: 2040 Budaörs, Gervay Mihály u. 1.
Telefon: +36-1/452-7210
Fax: +36-1/452-7211
Email: info@finlayson.hu

Copyright © 2018 Brilantic Production.
All rights reserved.