Skip to main content
Blog

5 jó ok, amiért fontos a gyereknek a sport

A gyerekek testi-lelki egészségére, fejlődésére nézve sem mindegy, hogy sportolnak-e. De milyen sportot válasszatok neki? Ebben is segítünk! 

 

A sport a gyerekek testi és lelki fejlődésére is hatással van. Egy olyan kisfiú vagy kislány, aki már gyerekként rendszeresen sportol, sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb lehet, sőt, a sport hozzájárulhat ahhoz is, hogy majd ilyen felnőtté váljon.

 

Hogyan hat a gyerkőcre a sport?

1. Erősebb, egészségesebb lesz – A rendszeres sport segít, hogy a gyerkőc csontjai, tüdeje, keringése rendszere, izmai jól fejlődjenek. ez később is hasznára válik majdÉs mivel a sport az immunrendszert is erősíti, csemetéd egészségesebb is lesz a sok mozgásnak köszönhetően.

 

2. Kevésbé lesz stresszes – Mivel a mozgás boldogsághormonokat terhel, és elűzi a stresszt, összességében egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb gyerkőc megy majd haza veled a nap végén, akinek az elalvás is pillanatok alatt megy majd! 

 

3. Fejlődik a személyisége – A sport szabálykövetésre, a konfliktushelyzetek megoldására tanít, és segít abban is, hogy megtanulja feldolgozni a vereséget, és önértékelése is a helyén legyen. 

 

4. Jobban tanul – A rendszeres sport segíthet javítani a koncentrációs készséget isaminek az lehet a következménye, hogy a gyerkőc még jobb jegyeket hoz majd haza a suliból. 

 

5. Csapatjátékos lehet  Ha már kiskorában megtapasztalja, milyen egy támogató közeg, ahol bizalmat, elfogadást, szeretetet tanul, az lelkileg megerősíti, és igazi csapatjátékost faraghat csemetédből – az élet más területein is. 

 

Milyen sportot válasszatok a gyereknek?

Ha úgy látod, lenne kedve sportolni, de még nem találtátok meg a megfelelő mozgásformát, akkor érdemes kicsit tovább kutakodni a sportolási lehetőségek közt. Mert hát nem minden gyereknek tetszik a futás, az úszás vagy a foci.

 

Valami érdekesebbet keresel, ami leköti a gyerkőcöt, és ahova csillogó szemmel jár? Ami erősíti, fejleszti, ugyanakkor megfizethető? Akkor hadd adjunk egy szuper tippet: márciustól újra indul gyerek falmászás a Spiderben! Erről itt találsz további infókat: https://www.spiderclub.hu/budaors/uJRA-LEHET-JELENTKEZNI-GYEREK-EDZeSEINKRE/9/34/0 .

Spider Falmászó Club

Gyertek el a Fashion Trend Centerbe, próbáljátok ki – ha te is maradnál a gyerkőccel, természetesen a felnőtt pályán van lehetőség arra, hogy te is mássz. Ha mindig ki akartad próbálni, itt a remek alkalom. 

 

De ha a falmászós foglalkozás alatt inkább innál egy kávét a pároddal vagy a legjobb barátnőddel, vagy shoppingolnál egy kicsit, arra is sort keríthetsz. Nézd meg, milyen üzletekkel, outlet termékekkel várunk, vagy lapozz bele a Lookbookba. Találkozunk a Fashion Trend Centerben!

Close Menu

Kapcsolat
Cím: 2040 Budaörs, Gervay Mihály u. 1.
Telefon: +36-1/452-7210
Fax: +36-1/452-7211
Email: info@finlayson.hu

Copyright © 2018 Brilantic Production.
All rights reserved.