Skip to main content
Blog

3 ok, amiért érdemes tapétázni, és 3 tipp, ha belevágsz

Újítsd meg az otthonod, stílusosan és még pénztárcakímélőbben – segítünk benne!

 

Az ősz beköszöntével, a kuckózósabb napokra való felkészülés jegyében sokan érezzük úgy, hogy itt az ideje még egy kicsit csinosítani az otthonunkon, erre csábít a gyönyörű, napsütéses, 20 fok körüli kinti időjárás is. Sokszor megteszi egy kis szobaátrendezés, egy őszi szelektálással kiegészítve, de van, hogy gyökeresebb változtatásra vágyunk, például szeretnénk megváltoztatni a falak színét vagy mintáját a hálóban.

Majidi Tapéta

Erre ideális megoldást jelenthet a tapétázás, amit már korántsem úgy kell elképzelned, mint anno a Nagyinál láttad: ma már csodaszép, különféle anyagú és mintájú, akár lemosható tapétákkal varázsolhatod teljesen újjá a szobádat! Mondunk is néhány jó okot, hogy miért érdemes, illetve három tippet is, ha belevágnál.

 

3 ok, amiért érdemes tapétázni

  1. Míg a festésnél azért több réteget is fel kell vinni ahhoz, hogy elérhesd a kívánt eredményt, a tapétát csak egyszer kell felragasztani. Ezzel időt és pénzt is spórolhatsz.

 

  1. Tapétázáskor nem kell letakarni a bútorokat és a padlót, szóval kevesebb előkészülettel, bonyodalommal és nem mellékesen kevesebb szaggal jár, mint a festés.

 

  1. Ha a színek, minták szerelmese vagy, és akár többféle anyagot is felvinnél a szobád falára, a tapétázással ezt is megoldhatod. A végeredményt pedig akár 10 évig élvezheted (szemben a festéssel, amit azért két-háromévente, de legkésőbb ötévenként érdemes megújítani).

Majidi Tapéta

 

3 tipp, ha tapétázni szeretnél

1, Mérd fel, mennyit kell ráfordítanod. És ezt nemcsak a költségekre (a tapéta és minden más kellék ára), hanem időre és energiára is értjük. Ha csak pár órád van, nem biztos, hogy érdemes belevágni, de ha egy egész napot rá tudsz szánni, és segítséged is van, egy kisebb szobával elkészülhettek.

 

2, Tudd, hogy mit szeretnél. Ha már megvan a szín és a minta, azzal is legyél tisztában, hogy milyen anyagból van a tapéta. Nem mindegy, hogy vlies vagy papír, illetve, hogy tartalmaz-e növényi rostot, mert a tapétaragasztót is ezekhez a tulajdonságokhoz kell igazítani. Ebben tudnak segíteni az üzletben, kérdezz bátran, mielőtt fizetnél!

3, Legyél tisztában a munkamenettel. Először jelöld ki a tapétacsíkok helyét, majd jöhet a falak alapos előkészítése, és csak ezután a ragasztás.

 

Hol és mikor érdemes vásárolni, ha tapétázni akarsz?

Gyere el a Fashion Trend Centerbe október 7-9 közt, ahol az Őszi Áreső keretében sok üzletben 10-50 százalék kedvezménnyel vásárolhatsz. A Majidi Tapéta is részt vesz a promócióban, így a hétvégén 10 százalékkal olcsóbban szerezheted be az új kedvenc tapétádat! Újítsd meg az otthonod, most még pénztárcabarátabb módon! ;)

Close Menu

Kapcsolat
Cím: 2040 Budaörs, Gervay Mihály u. 1.
Telefon: +36-1/452-7210
Fax: +36-1/452-7211
Email: info@finlayson.hu

Copyright © 2018 Brilantic Production.
All rights reserved.